Ouderen Flevoland

Het doel van ZorgOog is om jou als beroepskracht te ondersteunen in de omgang ouderenmishandeling/ontspoorde (mantel)zorg.

ZorgOog is een stappenplan dat aangeeft hoe te handelen bij ouderenmishandeling/ontspoorde (mantel)zorg, Vanaf het moment van signaleren tot en met het verlenen van hulp en nazorg.

Druk op de tekens voor meer informatie over de genoemde onderwerpen

In ZorgOog is de landelijke ‘meldcode huiselijk geweld’ in de afspraken over huiselijk geweld en ouderenmishandeling/ontspoorde (mantel)zorg geïntegreerd die gemaakt zijn tussen gemeenten en organisaties.

Ouderenmishandeling en/of ontspoorde (mantel)zorg

Meer informatie wanneer we exact kunnen spreken van ouderenmishandeling en/of ontspoorde (mantel)zorg, evenals de zes verschillende vormen van ouderenmishandeling,

Formulieren

Werken volgen de stappen in ZorgOog

De stappen in ZorgOog staan in een bepaalde volgorde, maar deze volgorde is niet dwingend. Het gaat erom dat je op enig moment in het proces alle stappen hebt doorlopen, voordat je bijvoorbeeld besluit een melding te doen van ouderenmishandeling. Bij iedere stap is achtergrondinformatie beschikbaar die jou kan ondersteunen in het proces of bij het nemen van een beslissing over een volgende stap. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van een gesprek met betrokkenen, het inschakelen de aandachtsfunctionaris en het toeleiden naar hulp volgens de lokale afspraken.

Handige Apps

‘Meldcode’ of ‘info delen’ op uw smartphone of tablet?